Emperistatomenos’ Weblog

Spot on…Spot on…

Guest Tuesday: «KOSOVO: Μια επονείδιστη πράξη υποκρισίας»

Ένα guest άρθρο σήμερα από το φίλο Μαρίνο:

«Όλοι μας ξέραμε ότι αργά η γρήγορα η συμμορία, των δύο εγκληματικών ιδιοφυών, Bush-Cheney θα χτυπούσε πάλι, απλά πολλοί από εμάς, μάλλον από αφέλεια, δεν περιμέναμε τόση ηλιθιότητα από μέρους τους. Όταν είδα τον George Jr. να σπεύδει να αναγνωρίσει το Κόσοβο, θυμήθηκα τους Άγγλους, που γυρίζοντας από τον Πόλεμο και έχοντας δει τον Στάλιν να σφάζει αδιακρίτως τους δικούς του ανθρώπους, είπαν στον κόσμο «We had been over into the future and it worked
Έτσι, λοιπόν, η αλλόκοτη κωμωδία στην πόλη της Πρίστινα, στις 17 Φεβρουαρίου, επιστέγασε μια δεκαπενταετία Αμερικάνικης πολιτικής στην πρώην Γιουγκοσλαβία, με την ψευδολογία και την αχρειότητα μοιρασμένες ίσα. Ενθαρρύνοντας τους πελάτες τους να προχωρήσουν μπροστά με την μονομερή διακήρυξη της Ανεξαρτησίας τους, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. έκανε έναν τεράστιο σάλτο στο άγνωστο. Σάλτο σαν αυτό, μπορώ να σκεφτώ μόνο κατά την παράδοση του τελεσιγράφου από τους Αυστριακούς, το 1914, στη Σερβία. Οι καρποί θα είναι εξίσου πικροί.

Αν και το ακριβές μέγεθος, μιας και είμαστε στην αρχή των εξελίξεων, είναι δύσκολο να προβλεφθεί, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα έρθει η ώρα όπου οι Η.Π.Α. θα μετανοιώσουν για την εγκληματική ανοησία των τωρινών ηγετών τους. Η πολιτική που ασκούν στα Βαλκάνια είναι χειρότερη από εγκληματική, είναι λάθος.

Λίγα έχω να πω για την Δυτική απάτη, που έχει συμμαχήσει με τους Αλβανούς, μεσουρανώντας θεαματικά στην Πρίστινα. Αρκεί να λεχθεί ότι το Βελιγράδι απέναντι στην Ουάσινγκτον, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μοιάζει σαν το ποντίκι με τη γάτα.

Κάποια προεξέχοντα πρόσωπα της Αμερικής, χωρίς πολιτιστικούς ή προσωπικούς δισταγμούς να τους απασχολούν, προσπαθούν μάταια να κατανοήσουν τον παραλογισμό των πράξεων της κυβέρνησης τους. Η γνωστή διεθνολόγος Ruth Wedgwood στο Wall Street Journal, προειδοποίησε ότι «δημιουργείται επικίνδυνο προηγούμενο να τεμαχίσεις περιοχή κράτους που ανήκει στον Ο.Η.Ε.» – μια κίνηση που θα προσφέρει μια επιπλέον κρίση για την Αμερική, η οποία έχει ανοικτά μέτωπα σε όλο τον κόσμο. «Η καλύτερη (αν όχι η μοναδική) ευκαιρία, για το Κόσοβο να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς είναι να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας σαν αναπόσπαστο κομμάτι της» τονίζει, αλλά μάλλον είναι πιο πιθανό να γίνει μέλος του οργανισμού για την προώθηση του Ισλαμισμού, λέω εγώ. Η ανεξαρτησία του Κοσόβου θα αποσταθεροποιήσει τη γηραιά ήπειρο, από τη Βοσνία ναι την Π.Γ.Δ.Μ. έως την Αμπχαζία και την Βόρεια Οσετία.

Η τρέχουσα πολιτική των Η.Π.Α. απέναντι στο Κόσοβο βασίζεται στο ότι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και δεν θα εδραίωνε κανένα προηγούμενο για περαιτέρω προβλήματα…Εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες σε άλλες χώρες ήδη κάνουν γνωστή τις προθέσεις τους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κοσόβου. Αυτό συμπεριλαμβάνει αξιοσημείωτες Αλβανικές μειονότητες στις γειτονικές περιοχές της βόρειας Σερβίας, του Μαυροβουνίου και ειδικά της αγαπημένης μας Π.Γ.Δ.Μ., αντίστοιχα Σέρβων κατοίκων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Αναγνώριση…σημαίνει προηγούμενο, με μακροπρόθεσμες και απρόβλεπτες συνέπειες για πολλές άλλες περιοχές του κόσμου. Το μοντέλο του Κοσόβου ήδη υιοθετείται από τους Βάσκους αυτονομιστές στην Ισπανία και την κατεχόμενη Κύπρο, για αρχή τουλάχιστον. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ δε στις χώρες που ήδη αναγνώρισαν το Κόσοβο, όπως Αγγλία – Γαλλία, μη υπολογίζοντας ότι με τα χεράκια τους βγάζουν τα ματάκια τους, όπως λέει και η γιαγιά μου. Ούτε το συμβούλιο Ασφαλείας, ούτε κανένας διεθνής οργανισμός έχει την εξουσία να επιβάλλει αλλαγή στα σύνορα οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο.

Ο Θεός (άσχετα με τις δικές μου θεολογικές αναζητήσεις) λειτουργεί με μυστηριώδη τρόπο κάποιες φορές. Γι’ αυτή τη μέρα του αίσχους, τη 17 Φεβρουαρίου του 21 αιώνα, θα πρέπει να ζητήσουμε Το έλεος του και Τις ευλογίες του. Το Κόσοβο παρέμεινε Σερβικό καθόλα τη διάρκεια των πέντε αιώνων του Οθωμανικού σκοταδισμού, για να απελευθερωθεί τελικά το 1912. Δεν είναι λιγότερο Σερβικό τώρα, σε πείσμα της άσχημης φαρσοκωμωδίας που διαδραματίζεται στην Πρίστινα.

Θα είναι Σερβικό και πάλι όταν το τρέχων πείραμα της φιλάνθρωπης παγκόσμιας ηγεμονίας θα καταρρεύσει και όταν τα ονόματα των σφαγιαστών Bush, McCain και Clinton θα παραδοθούν στη σκόνη της ιστορίας.

ΥΓ1: Ευχαριστώ το Θεό, τους γονείς μου και όλους όσους βοήθησαν ώστε να είμαι σήμερα υπό τη στέγη του εμπεριστατωμένου.
ΥΓ2: Δικό σας…»

Advertisements

Φεβρουαρίου 26, 2008 - Posted by | Επιστήμη, Επικαιρότητα | , , , ,

4 Σχόλια »

 1. Καλημέρα εμπεριστατωμένε – Καλημέρα Μαρίνο!
  Δικαιολογημένη η οργή που νιώθουν οι περισσότεροι Έλληνες – αδικαιολόγητος ο υποδόριος φόβος που έχουν κάποιοι.

  Σχόλιο από fvasileiou | Φεβρουαρίου 26, 2008 | Απάντηση

 2. Ωραία η τοποθέτηση Μαρίνο και πιστεύω ότι είναι πολύ περίεργο που δεν έχει ξεσπάσει ο Γ Παγκόσμιος.
  Το Δυτικό προτεκτοράτο του Κοσόβου αποτελεί απλά μια κίνηση-δώρο απέναντι στον ισλαμικό κόσμο, για να εξιλεωθούν οι ΗΠΑ στα μάτια τους.
  Πίπες δηλαδή.
  Και κακά τα ψέματα, οι διασυνδέσεις τις περιοχής με Αλ Κάϊντα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ναρκωτικά, γυναίκες κτλ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τώρα έγιναν «νόμιμο» κράτος, δίνει την ελευθερία στους ηγέτες των Κοσοβάρων να γίνουν ισχυροί και να κάνουν αμύθητες περιουσίες στιν πλάτες του πάμφτωχου λαού τους, σε ενα πλήρως παρηκμασμένο και διεφθαρμένο «Λίχτενστάϊν».

  Την καλημέρα μου

  Σχόλιο από BioLogos | Φεβρουαρίου 26, 2008 | Απάντηση

 3. @fvasileiou: Δικαιολογημένη δε λες τίποτα…Δίκιο και ο Βασίλης, «[…]Φοβάμαι για όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα[…]» Καλημέρα
  @Biologos: Σωστότατος, μια ακόμη φορά η ίδια ιστορία. Ο ασκός άνοιξε, όλοι δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις. Καλημέρα και σε σένα 🙂

  Σχόλιο από Marinos | Φεβρουαρίου 26, 2008 | Απάντηση

 4. Βλέπω ο ισόχωρος σου φιλοξενεί ένα σοβαρό κείμενο και αυτό από μόνο του αξιώνει σοβαρό σχολιασμό…

  Αυτό θα κάνω λοιπόν με θάρρος, ειλικρίνεια και ας ξέρω ότι η άποψη μου θα σας δυσαρεστήσει.

  Είναι καιρός πια να μην επιδεικνύουμε τόση αφέλεια στα γεγονότα που συμβαίνουν δίπλα μας και είναι καιρός να σταματήσουμε να δίνουμε στα πράγματα διαστάσεις που δεν έχουν μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τον ελληνικό αντιαμερικανισμό, ο οποίος έχει δικαιολογημένες καταβολές αλλά τείνει να πάρει την μορφή ψύχωσης και υστερίας*.

  Και για να γίνω πιο σαφής, σχετικά με το τεράστιο σάλτο της αμερικάνικης πολιτικής. Πως είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται πολιτικό σάλτο η εκπλήρωση του δεδηλωμένου στόχου της εδώ και 15 χρόνια εφαρμοζόμενης αμερικανικής πολιτικής στα Βαλκάνια; Και αφού ήταν μια τόσο παράτολμη ενέργεια γιατί δεν άνοιξε μύτη; Οφείλεται αυτό στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της Κ FOR, ο υπογράφων κατά τη στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε σε τάγμα όπου τα επαγγελματικά του στελέχη (ΕΠ.ΟΠ. και βαθμοφόροι) υπηρετούν στο Κόσσοβο ανά τακτά διαστήματα και μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι αυτά τα άτομα δεν μπορούν να χωρίσουν δύο γάιδαρων άχυρα πόσο μάλλον να διατηρήσουν την ειρήνη σε μια υποτιθέμενη μπαρουτοκαπνισμένη ατμόσφαιρα. Στο Κόσσοβο δεν άνοιξε μύτη και ούτε θα άνοιξε διότι απλά η μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας απλά επικύρωσε de jure ότι ισχύει de facto στην περιοχή από το 1999.

  Το Κόσσοβο θα κηρυσσόταν ανεξάρτητο εδώ και δύο χρόνια αλλά αυτό δεν έγινε γιατί οι Η.Π.Α. δεν κατάφεραν να περάσουν ανάλογο ψήφισμα από τον ΟΗΕ γιατί απλά αντιδρούσε η Ρωσία και εξαιτίας μόνο αυτής της στάσης η Σερβία μπόρεσε να φτιάξει την εικόνα μιας χώρας που «αντιστέκεται». Και γιατί η Ρωσία αντιδρά; Για τις ορθόδοξες εκκλησιές του Κοσσόβου; Όχι, αλλά απλά επειδή ο Πούτιν σηκώνει εδώ και καιρό ψυχροπολεμική μπαντιέρα για τους δικούς του λόγους και τα Βαλκάνια ανέκαθεν προσφέρονταν για δημιουργία εντυπώσεων. Αλλά στα Βαλκάνια δεν κατοικούν ζώα, αλλά άνθρωποι με κρίση που τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει πολλά και δεν είναι διατεθειμένοι στο όνομα κανενός εθνικισμού και καμίας μεγάλης ιδέας να αλλησφαγιασθούν εκ νέου.

  Για αυτό τίποτε υπερβολικό, φρονώ, δε θα συμβεί και τέλος επισημαίνω πως η «ανεξαρτησία» συνοδεύεται με την πρόνοια της αποχώρησης του ΝΑΤΟ από την περιοχή και την πλήρωση του κενού ασφαλείας με ευρωπαϊκές δυνάμεις. Μήπως οι ΗΠΑ φεύγουν για να ασχοληθούν με σοβαρότερα θέματα σε σοβαρότερες περιοχές;

  *Δείξτε μου έναν φιλοαμερικανό Έλληνα και εγώ φεύγω εθελοντής να πολεμήσω με τους αδελφούς Σέρβους για το Κόσσοβο… αλλά τι κρίμα εδώ και μια δεκαετία που το Κόσσοβο κατέχεται από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις δεν αναπτύχθηκε σέρβικη «τρομοκρατία»!!;;

  Σχόλιο από Rg Free | Φεβρουαρίου 27, 2008 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: